Vragen

Vragen? Misschien vindt u hier het antwoord. Zo niet, mail of bel dan gerust…

Wat is het verschil tussen een goudsmid en een juwelier?

Een juwelier heeft een uitgebreide collectie standaard sieraden en trouwringen van bekende merken in huis. Een goudsmid heeft voornamelijk handgemaakte, bijzondere modellen. Bovendien kunt u er een heel persoonlijk sieraad laten ontwerpen. Een goudsmid werkt dus ‘op maat’.

Repareren jullie ook sieraden?

Jazeker, voor het repareren en vermaken van sieraden kunt u terecht in Veenhuizen, helaas niet in Amersfoort. In Veenhuizen kunt u terecht op afspraak, dat kan per mail of telefoon.

Zijn trouwringen bij een goudsmid duurder dan bij een juwelier?

Nee. De prijs wordt bepaald door dat wat jullie willen. Eenvoudige, klassieke of strakke gouden trouwringen beginnen bij 700 euro per paar. Willen jullie ringen in platina, of met veel grote briljanten, dan stijgt de prijs natuurlijk. Er is van alles mogelijk. Edelsmid Hildardjan maakt vrijblijvend een ontwerp en doet vrijblijvend een prijsopgave. Een ontwerp laten maken verplicht jullie dus tot niets.

Ik heb zelf een ontwerp gemaakt. Kan ik dat laten uitvoeren?

Dat kan zeker. Goudsmid Hildardjan werkt uw ontwerp uit en geeft goede raad. Zitten er haken en ogen aan het ontwerp, dan reikt hij andere ideeën aan. Hij schaaft net zo lang, tot het ontwerp helemaal naar uw zin is.

Kan ik bij jullie een cadeaubon voor een sieraad aanschaffen?

Dat kan zeker. U kunt voor ieder gewenst bedrag een cadeaubon bij ons aanschaffen. Deze is tot één jaar na afgifte geldig. De ontvanger kan op zijn of haar moment de bon inwisselen tegen een mooi sieraad.

We zoeken trouwringen, maar hebben een verschillende smaak. Wat nu?

Geen probleem. Het komt heel vaak voor dat twee partners van heel verschillende stijlen houden. Aan Hildardjan de taak om trouwringen te ontwerpen die bij beide personen passen en ook bij elkaar. Twee trouwringen hoeven niet precies hetzelfde te zijn. Ze kunnen qua vorm, materiaal of kleur van elkaar verschillen, maar toch samen een eenheid vormen.

We zoeken trouwringen, maar weten helemaal niet wat we willen.

Dan zijn jullie bij goudsmid Hildardjan aan het goede adres. Hildardjan heeft een uitgebreide collectie handgemaakte trouwringen die ter inspiratie kunnen dienen. Hij luistert naar jullie wensen, stelt vragen en geeft advies. Samen met jullie ontwerpt hij twee mooie ringen die helemaal bij jullie passen.

Mijn vriend draagt niet graag ringen. Zijn er andere mogelijkheden?

Het dragen van een ring is iets wat snel went. Wilt u echt geen ring om of is het lastig in verband met het werk, dan kan Hildardjan ook iets anders ontwerpen. Bijvoorbeeld een ring voor haar en een halssieraad voor hem. Of een gouden ring voor haar en een bijpassende edelstalen ring voor hem, die hij zo nu en dan eens draagt. Er kan heel veel, van simpel klassiek, tot stoer en modern. Leg gewoon jullie wensen op tafel.

Hoe lang voor ons trouwen moeten we trouwringen bestellen?

Liefst 3 tot 8 maanden van tevoren, maar uiterlijk 4 à 6 weken (afhankelijk van het model) voordat jullie gaan trouwen.

Ik heb een oude trouwring van een familielid. Kan die worden vermaakt tot een nieuw sieraad?

Dat kan. Ook hierbij is er van alles mogelijk. De oude ring kan (deels) zichtbaar blijven, of helemaal opgaan in een nieuw sieraad.

Kan ik bij jullie terecht voor een bijzonder herinneringssieraad?

Dat kan. Goudsmid Hildardjan maakt heel persoonlijke herinneringssieraden en rouwsieraden. Hier kan, desgewenst, wat as van een overleden dierbare in worden bewaard.

Wij wonen niet om de hoek. Kunnen bestelde trouwringen worden opgestuurd?

Ja hoor. Als jullie hier een keer zijn geweest en alles is doorgenomen en afgesproken, dan kunnen de ringen aangetekend naar jullie huis worden verzonden. Het risico van verzenden is daarbij uiteraard voor Edelsmederij Verweij.

Verkopen jullie alleen zelfgemaakte sieraden en trouwringen?

Een groot deel van de uitgebreide collectie is in eigen huis ontworpen en gemaakt. Daarnaast verkoopt Hildardjan een aantal bijzondere modellen van collega goudsmeden die net als hij een klein atelier hebben en unieke sieraden ontwerpen.

We willen graag de prijs van een sieraad weten, kunt u die geven?

Natuurlijk! Als u het modelnummer van het ontwerp aan ons mailt, dan mailen we u de prijs. Natuurlijk kunt u ook altijd even bellen als u vragen heeft. We beantwoorden ze graag.

Ik werk overdag. Kan ik ook ’s avonds langskomen?

Geen punt. U kunt een afspraak maken voor overdag of ’s avonds, doordeweeks en in het weekeinde.

Ik kom van ver. Is Veenhuizen een leuke bestemming voor een dagje of weekeindje weg?

Ja! Er is in de omgeving van alles te doen. Veenhuizen is een uniek dorp met meer dan 100 rijksmonumenten. Er zijn veel bezienswaardigheden, prachtige bed & breakfasts en er is een heel bijzonder hotel. U kunt er fantastisch wandelen, fietsen en toeren met de auto. Op de pagina links vindt u leuke tips.