Links

Unieke kolonie
Wat is er in Veenhuizen allemaal te doen? Op deze pagina een aantal links naar bijzondere overnachtingsadressen en bezienswaardigheden.

Komt u van ver? Bijvoorbeeld om een paar mooie trouwringen uit te zoeken? Maak van uw bezoek aan Edelsmederij Verweij dan een romantisch dagje of weekeindje uit!

Veenhuizen was ooit een dwangkolonie, maar nu is het een dorp met een uniek verleden en meer dan 100 rijksmonumenten. Het is zelfs genomineerd voor opname op de Werelderfgoedlijst. U kunt er prachtig wandelen en fietsen langs de monumenten of over het Fochteloërveen, een uitgestrekt hoogveenreservaat.
In Veenhuizen zijn veel bezienswaardigheden. U kunt een bezoekje brengen aan het Gevangenismuseum, een kaasmakerij, een bierbrouwerij, een koffiebranderij, verschillende ateliers en een beeldentuin. Natuurlijk zijn er ook sfeervolle eet- en drinkgelegenheden. Allemaal gevestigd in monumentale panden.

Overnachten in Veenhuizen? Dat kan ook! Zo zijn er op de binnenplaats van het Gevangenismuseum (het voormalige Tweede Gesticht) vijf oude bewaarderswoningen omgebouwd tot comfortabele vakantiehuisjes.

U kunt ook kiezen voor een bed & breakfast: bijvoorbeeld in Oud Bergveen, ooit een katoenspinnerij waar de ‘verpleegden’ uit de kolonie werkzaam waren. Of in de voormalige kosterswoning naast de achthoekige koepelkerk.
Zoekt u een hotel? Boek dan een overnachting bij het fraaie Bitter en Zoet, een uniek hotel-restaurant gevestigd in het oude hospitaalcomplex van de kolonie Veenhuizen.

Welkom op de kolonie!

Meer informatie over Veenhuizen vindt u op www.VeenhuizenBoeit.nl

Algmene trouwsites
Trouwen in Nederland
Huwelijk.nl
Trouwen.uwpagina
Bruiloftlinks.nl
Trouwen in utrecht.nl
Trouwen in noordholland.com

Trouwlocaties
Het Verenigingsgebouw Veenhuizen
Naupar trouwen op het water

Trouwringen
Bijzondere Trouwringen.nl
Trouwringen regio Utrecht

Bruidsduiven
Witten duiven

Trouwvervoer
Hummer limo huren
Royal trouwauto service
HuureenOldtimer.nl

Trouwkaarten
Trouwkaarten
Trouwkaarten ontwerpen
Trouwkaarten maken
Trouwkaarten bruiloft

Bruidsfotografie
FLEXmi Huwelijksreportage
Stuidio maker trouwreportages

Muziek
de Bruiloft feest DJ
Bandzoeker.nl

Wedding planners
Celestial weddings
trouwalbums vergelijken
Uwfeestwinkel.nl-Bruiloft
Ballondecoraties Roorda
SEO tekstschrijver
Cursus Italiaans